zszzabkowice
  • Strona główna
  • COVID-19
  • BIP
  • REKRUTACJA 2021/2022
  • Kontakt

O szkole

  • Aktualności
  • Szkoła Kompetencji
  • Dokumenty
  • Profilaktyka
  • ZFŚS
  • Promocja zdrowia
  • Fach w rękach zawodowców

Galeria

  • Konkurs filmowy DENK
  • Studniówka 2019/2020
  • Wigilia szkolna
  • Wybory do MRM
  • Debata przedwyborcza do MRM
  • Mikołaj w naszej szkole
  • Wycieczka 2A i 2TE
  • Święto Edukacji Narodowej
  • Konferencja Erasmus +
  • Rozpoczęcie roku szkolnego 2019/2020
  • Zakończenie roku szkolnego
  • Erasmus +
  • Maturzyści 2019
  • Gastronomowie na UP 1
  • Studniówka 2019
  • Gastronomowie na UP
  • Nauczyciel na medal
  • Jarmark Bożonarodzeniowy
  • Mikołajki 2018
  • Rekord dla Niepodległej o godz. 11.11
  • Dzień Edukacji Narodowej
  • Rozpoczęcie roku szkolnego 2018/2019
  • Galeria 2017/2018
  • Galeria 2016/2017

Grafika

  • Jarmark
  • Kinema
  • Mistrzyni
  • Nauczyciel na medal
  • Zakopane
  • Cisco
  • Hamburgery
Poprzedni Następny Odtwarzaj Pauza

Aktualności

Sukces naszych siatkarek

Szczegóły
Opublikowano: poniedziałek, 18, grudzień 2017 12:01

Reprezentantki naszej szkoły wygrały w tym roku w ramach Licealiady – Powiatowy Turniej Piłki Siatkowej i zakwalifikowały się doPółfinału Strefy Wałbrzyskiej, w której zajęły III miejsce.

 

 

Zapraszamy do Soplicowa

Szczegóły
Opublikowano: poniedziałek, 18, grudzień 2017 11:43

soplicowoWe wtorek 5 grudnia 2017 roku uczniowie klasy 2TBH odwiedzili wrocławskie Muzeum Pana Tadeusza. Tam uczestniczyli w lekcji ,, Zapraszamy do Soplicowa". W trakcie zajęć dowiedzieli się, czym był sarmatyzm i jaki miał wpływ na polską kulturę. Ekspozycja i bogaty materiał wizualny przybliżył uczestnikom zagadnienia związane m.in. z modą, budową dworku, polowaniami i kulturą stołu szlacheckiego .

Następnie odbyły się warsztaty ,, Animacja poklatkowa", w czasie których zdobyli podstawową wiedzę na temat tej techniki twórczej. Wspólnie przygotowywali krótki film, oczywiście związany z treścią epopei, wykorzystując tradycyjne techniki klasycznej animacji : wycinankę, malowanie farbami i kredkami. Zadaniem uczestników było przygotowanie scenografii, rekwizytów, które później wykorzystali do własnej produkcji filmowej. Atrakcją był również Jarmark bożonarodzeniowy na wrocławskim rynku. Galeria zdjęć

Opiekunami grupy były panie: A.Kułaczkowska - Chopcian i M.Bulanda 

Olimpiady Wiedzy i Wartości w Sporcie

Szczegóły
Opublikowano: środa, 06, grudzień 2017 09:13

olimpiadaPonad 400 uczniów szkół ponadgimnazjalnych z całej Polski spotkało się w poniedziałek 4 grudnia 2017 r. w Opolu, by przystąpić do finałowego testu wiedzy o wartościach w sporcie oraz o piłce ręcznej. Uczniom towarzyszyli nauczyciele Pani Joanna Rudy i ks. Michał Jelonek. Uczniowie biorący udział w finale zakwalifikowali się do niego z etapów szkolnych, w których brało udział ponad 110 szkół ponadgimnazjalnych. I miejsce zajęła Kinga Paździor, II miejsce Daniel Rąpała, III miejsce Wąsowski Dominik, IV miejsce ex aequo Józefowicz Szymon i Dawid Jakubiszyn, V miejsce Pelc Łukasz. Test finałowy liczył 35 pytań. Oprócz pytań otwartych i zamkniętych oraz jednego pytania opisowego.  Tematyka dotyczyła historii piłki ręcznej oraz życiorysów polskich zawodników. Uczestnicy „Olimpiady Wiedzy i Wartości w Sporcie” musieli wykazać się również znajomością życia bł. Piotra Jerzego Frassatiego jak również rożnymi tekstami, w których poruszana została rola sportu papieży: św. Jana Pawła II, Benedykta XVI czy Franciszka. Galeria zdjęć

Czytaj więcej: Olimpiady Wiedzy i Wartości w Sporcie

SMACZNIE, ZDROWO, KOLOROWO- PROJEKT EDUKACYJNY

Szczegóły
Opublikowano: środa, 06, grudzień 2017 09:08

smacznie i kolorowoMłodzież z ZESPOŁU SZKÓŁ ZAWODOWYCH IM. STANISŁAWA STASZICA w Ząbkowicach Śląskich pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych gastronomicznych p. Anny Pintal odwiedziła przedszkolaki z grupy misiów w ramach realizacji projektu edukacyjnego polegającego na współpracy i przekazywaniu wiedzy o zdrowym żywieniu dzieciom przez uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Maluchy zapoznały się z piramidą żywieniową, określały zdrowe i niezdrowe produkty spożywcze, a w ramach podsumowania zajęć przygotowały pod opieką uczennic klasy 2 TG Marii Iwaszuk, Wiwiany Kułach, Zuzanny Bizoń oraz Angeliki Kazimierczak żółwiki z kiwi i winogron. Było smacznie, zdrowo i kolorowo!

Strona 19 z 25

  • start
  • Poprzedni artykuł
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Następny artykuł
  • koniec

Dla dorosłych

  • Aktualności
  • Egzaminy
  • Terminy zajęć

Dla gimnazjalisty

  • Podanie do szkoły
  • Kierunki kształcenia
  • Regulamin rekrutacji
©2021 zszzabkowice |