Kurs KELNERA

kelnerW dniach 4,5,6 grudnia 2015 r.  uczniowie szkoły gastronomicznej pod opieką  pani Julity Pikul i Anny Kudryńskiej uczestniczyli w  30 godzinnym kursie  KELNERA prowadzonym przez panią Beatę Lipkę i pana Marcina Włodarczyka z Krakowskiej Szkoły Restauratorów. Kurs obejmował część teoretyczną i praktyczną z zakresu:  profesjonalna postawa kelnera, zasady funkcjonowania restauracji, charakterystyka zastawy i bielizny stołowej, nakrywanie do stołu i obsługa gości restauracyjnych, rodzaje serwisów i ich zastosowanie, serwis wina, profesjonalna kulturalna sprzedaż sugestywna oraz zasady organizacji imprez zbiorowych. Galeria zdjęć

Po ukończonym kursie i zdanym egzaminie każdy uczestnik otrzymał zaświadczenie oraz dwa certyfikaty w języku polskim i angielskim honorowane na terenie całej Unii Europejskiej. Młodzież była bardzo zadowolona  i zdobyła nowe umiejętności, które na pewno przydadzą się w ich  późniejszym życiu zawodowym.